Lowlander Beer Hortus Botanicus Proeverij

Op 19 april neemt Lowlander Beer je mee in de wereld van botanisch brouwen tijdens een bijzondereOp Tafel proeverij in de Hortus Botanicus Amsterdam. Samen met de botanisten van Hortus leren we je tijdens deze intieme rondleiding door de Hortus alles over de botanicals waarmee we brouwen, terwijl jij ze proeft in onze bieren.

Kun jij ingrediënten als korianderzaad of kamille proeven in onze IPA en White Ale? En waarom hebben we onze Poorter eigenlijk gebrouwen met zoethout? Leer het allemaal tijdens “Op Tafel x Bier”; een leerzame én smakelijke avond in Hortus Botanicus.

Dit voorjaar organiseert de Hortus een reeks “Op Tafel x” avonden waarin verschillende producten worden uitgelicht door middel van een rondleiding, workshop of proeverij. Samen met de Hortus ontwikkelden wij deze“Op Tafel x Bier” avond. De botanisten van de Hortus en onze brouwers leiden je rond langs de botanicals waarmee we onze Lowlander bieren brouwen. Natuurlijk wordt er tijdens deze intieme rondleiding ook geproefd. Tickets voor deze eenmalige avond zijn te koop via de website van de Hortus; wees er snel bij want vol is vol.

De geschiedenis van de Lowlanders en botanisch brouwen gaat eeuwen terug. Nederlandse ontdekkingsreizigers brachten de meest exotische kruiden en specerijen terug van hun reizen over de wereld; botanicals die al snel hun weg vonden naar een grote liefde van de Nederlanders: bier. Kruiden, specerijen, fruit maar ook wortels en bloemen werden gebruikt om bier smaak en houdbaarheid te geven.

Veel van deze botanicals zijn dankzij de scheepvaart ook in de Hortus tuinen terechtgekomen. Met onze fascinatie voor deze historie en botanicals is Hortus Botanicus – een van de oudste botanische tuinen van Europa – dan ook een favoriete plek om inspiratie op te doen.

Botanische Lowlander Beer proeverij in Hortus Botanicus

En nu dus ook om te genieten van Lowlander Beer tijdens deze unieke, eenmalige rondleiding. Aan de hand van de verschillende botanicals uit onze bieren ontdek je de tuinen en kassen. Proef onze Poorter, gebrouwen met vanille, in de tropische kas terwijl de botanist van de Hortus je alles vertelt over de vanille orchidee. Of leer alles over de oudste specerijen van de wereld, terwijl je een verfrissende White Ale drinkt.

Aanmelden & tickets

“Op Tafel x Bier” is onderdeel van de doorlopende tentoonstelling “Op Tafel”, te zien van april tot augustus, over voedselgewassen, ons voedselgedrag en diversiteit van ons voedsel. Naast de doorlopende tentoonstelling programmeert de Hortus de“Op Tafel x” reeks, waarvan 1 avond in samenwerking met Lowlander Beer.

De rondleiding en proeverij duurt ongeveer 2 uur en start om 19.00. Een kaartje kost €15, entree voor de Hortus is inbegrepen, evenals 4 Lowlander bieren.

Koop hier je gelimiteerde tickets voor deze unieke avond.