Persbericht – Botanisch brouwer Lowlander is terug met hun unieke Botanical Brewkitchen pop-up diners. En meteen met een wel heel bijzondere editie, op een wel heel bijzondere locatie: in samenwerking met NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky openen ze namelijk eenmalig de deuren van de normaal voor publiek gesloten monumentale Wintertuin. Het 4-gangen ‘Tree to Table’ diner op vrijdag 29 november staat helemaal in het teken van de spar, om de lancering van Lowlanders Winter IPA – gebrouwen met gedoneerde kerstbomen – te vieren. Gelimiteerde tickets à €75, inclusief perfect gepairde Lowlander bieren, zijn nu te koop.

Lowlanders Botanical Brewkitchen is een terugkerend botanisch pop-up restaurant op unieke locaties dat kruiden, specerijen en planten de hoofdrol geeft in perfecte bier & food pairing. Eerder dekte de Brewkitchen al de tafels in Hortus Botanicus Amsterdam, Het Smaakmuseum op de Utrechtse Heuvelrug, Harvey Nichols warenhuis in Londen en het door New York Times bejubelde Greenhouse Living in Rotterdam. Met één lange tafel waar iedereen samen aanschuift, een eenvoudige aankleding en verse gerechten bomvol smaak is de sfeer van Lowlanders Botanical Brewkitchen intiem en gezellig.

Tree to Table pop up diner

Afgelopen winter riep Lowlander alle Nederlanders op hun kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van hun Winter IPA. Dat je met de naalden van deze kerstbomen niet alleen kunt brouwen ga je proeven tijdens het Tree to Table pop up diner. Denk aan op sparrenhout gerookte groenten; in spar extract gemarineerde vis, een gerecht of beertail waarin de Winter IPA is verwerkt; de smakelijke spar krijgt een hoofdrol in het glas én op het bord.

Lowlander Botanical Brewkitchen Krasnapolsky

Voor deze bijzondere “Tree to Table” editie slaat Lowlander de handen ineen met NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky; misschien wel het bekendste hotel van Amsterdam. Gastronomisch is het hotel een verborgen parel met hun Grand Café, cocktailbar The Tailor en Michelinsterrenrestaurant The White Room by Jacob Jan Boerma. De monumentale Wintertuin uit 1879 is het hart van het hotel; het indrukwekkend glazen dak herinnert aan de oorspronkelijke kas en is daarmee de perfecte setting voor een uniek, botanisch winterdiner.

Prik een boompje mee

Een unieke locatie, select gezelschap, gezelligheid en vier botanische gangen met perfect passende Lowlander bieren zijn de ingrediënten voor deze bijzondere avond uit.

Datum| Vrijdag 29 november 2019, 18.00-22.30
Locatie | Wintertuin, NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, Dam 9, Amsterdam
Menu | Viergangen botanisch bier & food pairing, welkomst beertail, koffie/thee
Ticketprijs | €75 pp
Reserveer nu | www.lowlanderbotanicalbrewkitchen.com

—- Einde bericht —-

 

Noot voor de redactie 

 Over Lowlander Botanical Beers
Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander.

 Website: www.lowlander-beer.com. Volg Lowlander op Instagram en Facebook @lowlanderbeer en @lowlander_botanicalbrewkitchen

Over Lowlander Winter IPA
Afgelopen winter riep botanisch brouwer Lowlander alle Nederlanders op hun kerstboom na de feestdagen niet weg te gooien, maar aan hen te doneren voor het brouwen van een winterbier. De oproep was een groot succes en na het ophalen van ruim 150 kerstbomen werden alle naalden met de hand geplukt en geconserveerd, waarna ze samen met jeneverbes gebrouwen werden tot een frisse 5% Winter IPA. Met aroma’s die doen denken aan een winterse boswandeling en een hoppig citruskarakter is de Winter IPA een verrassend verfrissend bier voor de korte, donkere dagen. Lees het originele persbericht hier

Over NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky is misschien wel het bekendste hotel van Amsterdam. Het hotel telt 451 kamers en bijzondere eventruimtes, waaronder de monumentale Wintertuin. Culinaire liefhebbers kunnen voor een uitgebreid gastronomisch aanbod terecht in Grand Café Krasnapolsky, cocktailbar The Tailor (met World Class Bartender of the Year James Chaib)  en Michelinsterrenrestaurant The White Room by Jacob Jan Boerma.

De Wintertuin is het hart van het hotel en dateert uit 1879. De bestaande structuur is hier altijd gerespecteerd gebleven. De fresco’s en elegante dambordvloeren zijn hersteld. De avant-gardistische kroonluchters maken de cirkel compleet. Ze delen de aandacht met de planten in de ruimte die herinneren aan de oorspronkelijke kas die hier ooit bestond.

Website: www.nh-collection.com