Dineren in een bewoonde kas aan de keukentafel van een botanisch styliste; hoe botanisch en intiem wil je het hebben? Lowlander Beer organiseert samen met Helly Scholten een serie botanische diners in het bijzondere Greenhouse Living in Rotterdam. Met oogst uit eigen kas, gecombineerd met bijpassende botanisch gebrouwen Lowlander bieren belooft deze avond een unieke diner ervaring.

Aan de keukentafel van botanisch styliste Helly Scholten

Volgend op de eerste Botanical Dinner Serie in Het Smaakmuseum dekt Lowlander Beer nu de tafel in Greenhouse Living; een bijzonder project van studenten van de Hogeschool Rotterdam. In hun onderzoek naar duurzaam wonen besloten ze een kas te bouwen en op zoek te gaan naar een gezin wat drie jaar als experiment in de duurzame kas wilde wonen. De moestuin op het dak zorgt voor zelfvoorziening en de bouwstijl met natuurlijke materialen voor een comfortabele leefomgeving.

Een oase van rust en leven dicht bij de natuur: dat is wat je ervaart zodra je de kas binnenstapt. Tijdens het Lowlander botanisch diner wordt gegeten van de oogst uit de moestuin op het dak, waarmee Lowlander de veelzijdigheid van botanische ingrediënten viert. Er wordt gekookt op het terras door chef en broer Gregory en de tafels worden gedekt in de serre; je schuift zo letterlijk aan de keukentafel van Helly en haar gezin.

Lowlander Botanical Dinner Series in Greenhouse Living

Wie een ticket voor de Lowlander botanische food & bier diners weet te bemachtigen gaat genieten van een smaakvol viergangen diner, gekookt met botanicals en gecombineerd met bijpassende Lowlander bieren. Een inspirerende rondleiding door Helly is inbegrepen.

 

Lowlander Botanical Dinner

Locatie & data

Greenhouse Living – 22, 24 & 25 augustus 2017.

Tickets à €55 pp (4 gangen incl. 4 bijpassende bieren en rondleiding) zijn beschikbaar via lowlander-beer.com/beer-and-food

(Helly en Gregory doneren de helft van de opbrengst van de diners aan Stichting Aandachtslab, een dagverblijf voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen.)

Volgende locaties

Kopenhagen / DK – herfst 2017

Harvey Nichols Edinburg / UK – oktober 2017

Harvey Nichols Leeds / UK – oktober 2017

Harvey Nichols Birmingham / UK – oktober 2017

Hortus Botanicus Amsterdam – december 2017

(Featured image by NY Times)