Persbericht: Lowlander Botanical Beers organiseert uniek pop-up diner aan huis. Een culinaire wereldreis aan je eigen keukentafel, met de Bier & Food Navigator. 

Amsterdam, mei 2020 – Botanisch brouwer Lowlander is terug met hun unieke Botanical Brewkitchen pop-up diners; deze keer met ‘The Home Edition’ op vrijdag 29 mei in samenwerking met culinair duo The Holy Kauw Company. Voor €45,- p.p. ervaar je alles wat Lowlander pop-ups zo bijzonder maakt thuisbezorgd tot aan de keukentafel: 4 gangen natuur op je bord, een beertail, fantastische pairings met (nieuwe) Lowlander bieren en zoals altijd: de persoonlijke touch van het Lowlander team. Het diner is tevens de kick-off van Lowlanders nieuwe bier & foodpairing platform, waarmee ze maar eens bewijzen dat hun smaak verkenning verder gaat dan bier. Tickets voor het diner én het bier & foodpairing platform zijn te vinden op de gloednieuwe site van Lowlander.

Lowlander Botanical Beers_Recipe_Foodpairing_0.00% Wit_Banh Xeo Vietnamese Pancake_landscape

Lowlander brouwt natuurlijk lekkere bieren met kruiden, specerijen en fruit – ofwel botanicals. De natuur is hun smaakmaker; net als voor chefs die botanicals in de keuken gebruiken om diepte aan hun gerechten te geven. Annemieke, verantwoordelijk voor food binnen Lowlander: “Sinds onze start in 2016 brengen we onze bieren regelmatig ‘terug naar de natuur’ met succesvolle Brewkitchen pop-up diners op unieke locaties. Je kunt dus wel zeggen dat onze smaak verkenning altijd al verder ging dan alleen bier; we vonden het de hoogste tijd onze foodpairing visie en liefde te delen!” Deze visie is o.a. vastgelegd in Lowlanders Bier & Food Navigator; een kompas wat je de weg wijst van bier naar perfecte foodpairing en andersom. Annemieke: “Het zou logisch zijn dit platform – waar tevens steeds nieuwe, inspirerende recepten op zullen verschijnen – met een groots pop-up diner te lanceren; dat hebben we voorlopig moeten uitstellen maar alles wat onze diners zo geliefd maakt kun je op 29 mei thuis, aan je eigen keukentafel beleven dankzij ‘The Home Edition’. 

Lowlander Botanical Beers Beer and Foodpairing Navigator

The Holy Kauw Company

Culinair partner is creatief duo The Holy Kauw Company. Chefs Arno & Mireille staan bekend om hun eigenzinnige en pure kookstijl, met veel kleur en natuurlijke smaken uit het seizoen. Annemieke: “Samen met The Holy Kauw Company zijn we op zoek gegaan naar de perfecte bier & foodpairings voor thuis, gebaseerd op onze Navigator. Bijna alle wereldsmaken komen voorbij; het menu is echt een culinaire wereldreis geworden maar dan aan je eigen keukentafel”.      

Dineer je mee?

Wie Lowlander en hun diners een beetje kent weet dat het een unieke avond wordt met avontuurlijke verhalen, persoonlijke notes, aandacht voor smaak, detail en duurzaamheid. Voor €45,- p.p. ontvang je een compleet verzorgd 4 gangen diner; met cocktail, 4 matching Lowlander bieren, brood en boter, glaswerk, tafelaankleding en een goodiebag vol beleving. Alles duurzaam verpakt en bezorgd tot aan je voordeur. Kortom: een unieke avond thuis-uit-eten! Ga snel naar de webshop voor het menu, kies of je het diner graag met alcoholische of non-alcoholische Lowlander bieren wilt en het aftellen kan beginnen.

—- Einde bericht —-

Over Lowlander Botanical Beers

Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander.

 Naast twee recent gelanceerde biologische Blonde Ales en een 0.3% I.P.A. bestaat Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment uit White Ale, Grapefruit Pale Ale, Indonesian Pale Ale, Winter I.P.A. (gebrouwen met gerecyclede kerstbomen),  en een tropische Islander. Het low & no assortiment van Lowlander bestaat uit twee laag-alcoholische bieren van 2,5%: Lowlander Ginger & Kaffir Lime en Lowlander Yuzu & Grapefruit, en de in de 2019 gelanceerde 0.00% Wit, gebrouwen met gerecyclede citrusschillen uit de horeca.     

Website: www.lowlander-beer.com.
Volg Lowlander op Instagram en Facebook @lowlanderbeer

Over The Holy Kauw Company 

Arno (46) en Mireille (49) van Elst zijn de founders en owners van creatief/culinair bedrijf The Holy Kauw Company. Naast creatieve catering brengen zij binnenkort hun 4e kookboek uit, ontwikkelen ze prikkelende foodconcepten en verzorgen ze foodstuling en -fotografie. Voor Lowlander schreven ze eerder al een masterclass over smaak; kookten ze diverse recepten voor het nieuwe bier & foodpairing platform; ontwikkelden ze samen met Lowlander de Navigator en je kunt ze ook kennen als de ‘kerstboom kanjers’ dankzij het ophalen en plukken van honderden gedoneerde kerstbomen voor Lowlanders Winter I.P.A..  

Arno: “Onze projecten, ideeën, producten maar ook onze menu’s en gerechten komen tot stand doordat we beide onze eigen kijk en expertise erin verwerken. Hierdoor ontstaat er iedere keer weer iets eigens en unieks. Zo ook het menu en de presentatie van deze bijzondere Lowlander Botanical Brewkitchen. Net zoals de voorgaande samenwerkingen kijken we er naar uit om er een onvergetelijke unieke beleving van te maken!”

Website: www.theholykauw.nl
Volg Arno & Mireille op Instagram @the_holy_kauw_company